Varför du aldrig bör dela din rakhyvel med andra

Upptäck varför du inte bör dela rakhyvel av design- och hygienskäl. Lär dig även hur du undviker behovet av att dela rakhyvlar från första början.

Why You Should Never Share Your Razor

Att låna en annan persons rakhyvel kan låta bekvämt, med det finns design- och hygienskär till varför det är en dålig idé att dela rakhyvlar.

Går det bra för kvinnor att använda mäns rakhyvlar?

Du bör inte dela en rakhyvel med någon, varken kvinnor eller män. Du kan använda en rakhyvel för män för finputsningar och raka bort ansiktshår, men när det gäller att raka större områden på kroppen bör du överväga att använda en rakhyvel för kvinnor. Mäns rakhyvlar är vanligtvis utformade för ansiktshår, men kvinnor kan raka sig på upp till tio gånger större områden än män, t.ex. på benen, under armarna och vid bikinilinjen. Kvinnors rakhyvlar är alltså utformade för att raka de stora områdena på en enda gång.

Många rakhyvelshuvuden för kvinnor är mer ovalt formade istället för fyrkantiga för att enklare raka snävare områden som under armarna. Även om de har samma vassa blad som rakhyvlar för män kan de ha ökad fuktning för att bättre skydda huden vid rakning av större områden som benen. Och eftersom rakning på kroppen ofta kräver att man håller i handtaget i olika positioner brukar rakhyvelhandtag för kvinnor vara lättare att hålla i en mängd olika positioner.

Varför bör jag inte dela min rakhyvel eller låna någon annans?

Du bör inte dela en rakhyvel men någon annan på grund av hygienskäl. Du kan få hack eller skärsår när du rakar dig, och om du använder någon annans rakhyvel utsätter du dig själv för risk för infektion efter rakning, och tvärtom. Dessutom kanske du inte vet hur länge någon annans rakhyvel har använts. Den andra personens rakhyvel kan vara äldre än du tror, och att raka sig med slöa blad ökar risken för hack, hudirritation, rakirritation och knottror.

På vilka sätt kan man förhindra att man delar på någon annans rakhyvel?

Om du använder en påfyllningsbar rakhyvel bör du överväga att bunkra upp på rakblad så att du inte tar någon annans rakhyvel om ditt blad är för slött. Att ha extra blad redo och tillgängliga är också praktiskt om någon annan råkar använda din rakhyvel. Då kan du enkelt byta ut det använda bladet mot ett nytt för att undvika korskontaminering. Om du använder engångshyvlar bör du ha ett par extra i närheten. Överväg också att även lägga en extra rakhyvel i din necessär så att du inte glömmer den när du reser.

Se till att din rakhyvel också är lätt att känna igen, särskilt om du bor med någon annan som använder en rakhyvel för kvinnor. Att ha en utmärkande rakhyvel kan bidra till att förhindra att rakhyveln oavsiktligt delas men någon annan.

För lättare se till att du alltid vet vilken rakhyvel som är din bör du överväga att sätta ihop din egen. På så sätt kan du välja de funktioner som du vill har för dina unika rakningsbehov. Och ägna ett ögonblick för att söka igenom alla av Venus tillgängliga rakningsprodukter, bland annat rakhyvlar, påfyllningar, trimmers och rakgeler med mera.