Rakapparater jämfört med Rakhyvlar: Vad passar bäst för kvinnor?

Lär dig mer om för- och nackdelar med användning av både rakhyvlar och rakapparater, så att du kan välja vad som passar bäst för dina behov och din livsstil.

Kvinna

Lär dig mer om för- och nackdelar med att använda både rakhyvlar och rakapparater. De flesta kvinnor väljer en rakhyvel som favoritmetod för att raka benen, underarmarna och bikiniområdet. Men användning av rakapparat då? Vi tar en närmare titt på för- och nackdelar med att använda både rakhyvlar och rakapparater, så att du kan avgöra vad som passar bäst för dina unika rakningsbehov.

Vad är en rakapparat?

Elektrisk rakapparat

En rakapparat är en eldriven enhet som används för att avlägsna kroppshår. Det finns rakapparater med eller utan sladd och om den är sladdlös så kan den vara batteridriven eller laddningsbar.

Rakapparater kan oftast användas länge, är bärbara och kan ha en mängd tillbehörsalternativ eller extra funktioner. Vissa rakapparater har exempelvis tillbehör för trimning och exfoliering. Och, beroende på typen av rakapparat så kan du välja att torr- eller våtraka dig.

Med detta sagt så kan du om du använder en sladdlös variant behöva vänta på att apparaten laddas eller på att byta ut batterierna innan du rakar dig. Rakapparater är oftast större, svårare att ta med sig och dyrare än rakhyvlar. En annan nackdel med att använda en rakapparat är att du kan behöva göra fler tag för att raka håret eftersom bladen inte är exponerade. Detta betyder att du kanske inte får en rakning så nära huden som du skulle ha fått med en rakhyvel, och du kan behöva raka dig mer ofta för att hålla huden slät.

Vad är en rakhyvel?

Venus påfyllningsbar rakhyvel för manuell rakning

Det snabbaste sättet att raka sig på är att använda en rakhyvel. Rakhyvlar är kostnadseffektiva och kan vara antingen påfyllbara eller för engångsbruk. Om du använder en engångsrakhyvel så kan du byta ut hela rakhyveln efter 5 till 10 rakningar eller när bladet blir slött. Återanvändbara rakhyvlar å andra sidan har avtagbara rakbladshuvuden som följer med och som du enkelt kan byta ut när bladet blir slött.

En nackdel med att använda en rakhyvel är att risken för hudirritation och ett bli rispad eller få skärsår vid rakning är större än vid användning av rakapparat. Med detta sagt kan du förhindra rispor, skärsår och hudirritation genom att raka dig på rätt sätt.

Vad fungerar bäst, rakhyvel eller rakapparat?

Manuell och elektrisk rakhyvel

Både rakhyvlar och rakapparater avlägsnar effektivt kroppshår. Du kan dock raka dig närmare huden med en rakhyvel eftersom de skär närmare hudens yta. Den viktigaste faktorn att fundera på är vilken rakmetod som fungerar bäst för din livsstil och dina behov av rakning.

Vad går snabbast att använda, en rakhyvel eller en rakapparat?

Det snabbaste sättet att raka sig nära huden är med en rakhyvel. En rakhyvel fungerar så att den avlägsnar håret med ett eller ett par tag, beroende på önskat resultat. En rakapparat kan kräva flera tag över samma område för att rakningen ska bli slät.

Vilket är säkrast att använda, en rakhyvel eller en rakapparat?

Både rakhyvlar och rakapparater är helt säkra om de används på rätt sätt. Eftersom bladen i en rakapparat inte är exponerade så är dock risken för att rispa sig liten. Om detta är den viktigaste faktorn för dig så bör du överväga att använda en rakapparat.

Vad är mest effektivt, en rakhyvel eller en rakapparat?

Både rakhyvlar och rakapparater avlägsnar kroppshår effektivt och båda typerna kan fungera så länge du väljer en rakhyvel/rakapparat av kvalitet och följer rätt steg när du rakar dig.

I slutändan är det viktigaste att välja det verktyg som passar bäst för dig och den stil på kroppshår som du föredrar. Om du behöver hjälp med att hitta rätt rakhyvel så kan du klicka här för att se det utbud av Venus rakningsprodukter som finns tillgängligt.