Engångsrakhyvel eller återanvändbar rakhyvel, vad är skillnaden?

Funderar du på engångsrakhyvel för kvinnor? Se för- och nackdelar med rengångsrakhyvel och återanvändbar rakhyvel. Raktips för en framgångsrik rakning.

En grupp kvinnor springer genom havet

Lär dig mer om de huvudsakliga skillnaderna mellan engångsrakhyvlar och återanvändbara rakhyvlar så att du kan välja vad som passar bäst för dina unika rakningsbehov. När det gäller att välja rakhyvel, hur vet du då om en engångsrakhyvel eller en återanvändbar rakhyvel passar bäst för dig? Vi har gjort en guide till både engångsrakhyvlar och återanvändbara rakhyvlar, inklusive de viktigaste skillnaderna, för att göra valet lite enklare för dig.

Vad är engångsrakhyvlar och när ska jag använda dem?

Kvinna som rakar sin armhåla med Venus disponibel damrakhyvel

Engångsrakhyvlar är till för engångsanvändning eller för begränsad användning. De varar vanligtvis i tre till 10 rakningar, men det bästa tecknet på att det är dags att byta ut en engångsrakhyvel är att bladet blir slött. När du är redo för ett nytt rakblad så kan du slänga hela rakhyveln och ta en ny.

På grund av deras begränsade användning så är engångsrakhyvlar perfekta när man är ute och reser och bra att ha till hands när man har gäster som kanske har glömt sina egna rakhyvlar hemma. Många engångsrakhyvlar av hög kvalitet är uppbyggda på liknande sätt som återanvändningsbara rakhyvlar på så sätt att de har tre till fem rakblad – jämfört med bara ett eller två – och ett handtag som är enkelt att greppa. Detta minskar risken för skärsår, rakbränna och rakfinnar. Kolla in våra engångsrakhyvlar – Venus 3 Sensitive och Venus Tropical.

Vad är återanvändbara rakhyvlar och när ska jag använda dem?

Venus återanvändbar rakhyvel

Den huvudsakliga skillnaden mellan engångsrakhyvlar och återanvändbara rakhyvlar är att återanvändbara rakhyvlar har ett handtag som du kan behålla, med avtagbara rakbladshuvuden som du fyller på vid behov. Blad till återanvändbara rakhyvlar varar vanligtvis i fem till 10 rakningar, men precis som för rakblad i engångsrakhyvlar är det bästa sättet att avgöra när rakbladshuvudet ska bytas ut, att det har blivit slött. Oavsett vilken typ av rakhyvel du väljer, så är det dags att byta ut bladet om det börjar dra i dina kroppshår eller känns strävt när det glider över din hud.

Återanvändbara rakhyvlar är perfekta för användning när som helst. Och vissa återanvändbara rakhyvlar kan till och med anpassa sig om och när dina rakningsbehov förändras, eftersom olika typer av påfyllningsblad kan passa på samma rakhyvelshandtag. Så du kan avgöra vilken typ av rakbladshuvud som passar bäst för den kroppsbehåring som du föredrar, vare sig det handlar om tre eller fem blad, blad som är särskilt utformade för känslig hud, eller rakbladshuvuden med inbyggd rakgel. Och användning av ett påfyllbart handtag är även bättre för miljön eftersom du inte kastar bort lika mycket plast.

Så här väljer du rätt rakblad

Kvinna som rakar hennes armhåla med Venus rakhyvel

Oavsett om du föredrar engångsrakhyvlar eller sådana som är återanvändningsbara så är det viktigaste att du väljer en rakhyvel som hjälper dig att uppnå dina önskade rakningsresultat. Se alla Venus tillgängliga rakningsprodukter för att försäkra att du får exakt vad du behöver.