Det bästa valet av rakhyvel för kvinnor

Är du osäker på vilken rakhyvel för kvinnor som fungerar bäst? Lär dig mer om olika typer av rakhyvlar för att kunna välja vilken som är rätt för dig.

Kvinnor

Hur vet man vilket rakblad man ska välja, när det finns så många tillgängliga? Vi har sammanställt en guide om de olika typerna av rakblad för kvinnor så att du kan avgöra vilket som är rätt för dina rakningsbehov.

Bäst rakblad för känslig hud

Kvinna med fräknar hud som rör vid hennes armar

Om du har känslig hud löper du större risk att få rakirritation, utslag och irritation. Därför har ditt sätt att raka dig på och de verktyg du använder betydelse. Bästa rakhyveln för känslig hud: att använda rätt rakblad skyddar huden och optimerar dina rakningsresultat. Du hittar ett rakblad som har testats av hudläkare för känslig hud, och du bör överväga att använda en rakhyvel med fem rakblad för en närmare rakning med mindre irritation*. Fem rakblad på en rakhyvel som sitter tätt ihop, vilket förhindrar att huden blir klämd mellan rakbladen för en mer behaglig rakning på känslig hud. Fler rakblad brukar även kapa hårstråna på ytan i ett enda drag, vilket kan leda till färre drag och begränsad risk för hudirritation.

*Venus Deluxe Smooth Sensitive kontra Venus Smooth

De bästa rakbladen för bättre kontroll

Kvinna som rakar sina ben i ett badrum med Venus Swirl Razor

Att raka svåråtkomliga och krökta områden på kroppen, t.ex. armar eller knäveck kan vara svårt. För att få mer kontroll och precision när du rakar dig bör du istället testa en bra rakhyvel kvinna med ett lättgreppat handtag som är särskilt utformat för att anpassa sig efter vinklarna på din kropp. Handtaget bör vara flexibelt så att de kan justeras efter kroppens olika krökningar och vara ergonomiskt, så att du kan hålla i rakhyveln på ett bekvämt sätt i flera olika lägen när du rakar dig.

De bästa rakbladen för bikinilinjen

Raka magen med Venus Razor

Eftersom huden runt din bikinilinje är känslig kan du genom att använda ett rakverktyg som särskilt utformats för könshårsborttagning lättare få ett ökat skydd mot rakirritation, knottror och hudirritation. Du kan till och med hitta bikinitrimmers som har en löstagbar trimmingfunktion om du vill styla eller trimma könshåren och precisionsblad för de som föredrar renrakat. Om du vill använda en manuell rakhyvel för att raka könshårets område kan du testa en med extra smörjmedel runt bladen.

De bästa rakbladen med extra fukt

Kvinna som rakar benet på torr hud

Kvinnor som vill hoppa över rakgelen eller som inte har tid för en komplett förberedelse inför rakningen kan använda sig av ett rakblad med inbyggda återfuktande tvålar. De här rakhyvlarna bidrar till att bevara fukt och förhindra rakknottror, utslag och irritation genom att frigöra lätt body butter när du rakar dig med vatten, utan att behöva rakkräm.

De bästa rakbladen på resande fot

Kvinna som rakar sina ben och sitter med benen i kors

Om du har ont om utrymme när du är på resande fot bör du överväga minirakhyveln. Minirakhyvlarna har ett kort, kompakt handtag och ett löstagbart rakblad så att du kan förvara rakhyveln i din resväska och byta ut bladen efter behov.

De bästa rakbladen för engångsanvändning eller begränsad användning

Venus Razor för engångs- eller begränsad användning

Engångshyvlar passar utmärkt för engångsanvändning eller begränsad användning. De kan ha mellan ett och fem blad och räcka upp till tio rakningar. När bladen blir slöa slänger du helar rakhyveln och tar fram en ny. De är också utmärkta för att resa och ha ett par extra på lager för eventuella gäster som har glömt sina rakhyvlar hemma. Upptäck skillnaderna mellan återanvändbara rakhyvlar och engångshyvlar och ta reda på mer om varje typ.

De bästa rakbladen med påfyllningsbara rakblad

Venus Sockerbärshyvel

Om du vill testa ett par olika rakblad för att hitta det som passar dig bör du testa en återanvändbar rakhyvel. Återanvändbara rakhyvlar har löstagbara rakblad. Det betyder att du behåller handtaget men byter ut bladen när de blir slöa. Med återanvändbara rakhyvlar kan du dessutom variera. Du kan testa rakblad för känslig hud, testa och se om du föredrar tre eller fem blad eller testa rakblad med inbyggda fuktremsor.

Sätt ihop ditt eget rakblad

Bygg ditt eget rakblad

Oavsett vilken typ av rakhyvel du väljer är det viktigast att hitta en som fungerar bäst för dina särskilda rakningsbehov. Ta reda på hur du kan sätta ihop din egen rakhyvel och ägna tid åt att utforska olika rakprodukter, från rakningsförberedelse till elektriska rakhyvlar, för att få exakt det som du söker.