Hur man rakar bikinilinjen

Se hur man rakar bikinilinjen med Venus guide. Undvik hudirritation, inåtväxta hårstrån och utslag vid hårborttagning i bikinilinjen med dessa steg!

Hur du rakar din bikinilinje

Vill du undvika att få röda prickar, hudirritation och inåtväxande hårstrån när du rakar bikinilinjen? Ta reda på hur man på rätt sätt rakar intimområdet med de här värdefulla tipsen. Om du någonsin har rakat intimområdet känner du säkert till några av de vanliga effekterna som uppstår efteråt: rakirritation, inflammerad hud, inåtväxta hårstrån och hudirritation. Genom att veta hur du bäst rakar intimområdet kan du minimera riskerna för detta. Här är några viktiga tips för att raka könshåret.

Välj rätt verktyg för rakning

Blygdhår & hudhyvel

Om ditt könshår är lite väl långt bör du trimma det först innan du använder en rakhyvel. Du kan investera i en bikinitrimmer, elektrisk rakapparat eller använda en sax för att trimma håret runt bikinilinjen. Välj sedan en rakhyvel för att färdigställa jobbet.

Använd ett vasst rakblad

Blygdhår & hudhyvel

Du bör inte använda ett slött rakblad när du rakar något område på kroppen, i synnerhet intimområdet. Byt ut rakbladet regelbundet, särskilt om det börjar slita i håret, känns grovt mot huden eller om du märker att det kliar mer än vanligt efter att du har rakat dig. De är alla tecken på att det är dags att byta ut bladet. Att använda slöa blad kan faktiskt öka risken för hudirritation. Beroende på hur ofta du rakar dig kan ett rakblad räcka fem till tio rakningar innan du behöver ett nytt.

Fukta huden

Mjuka upp håret med vatten eller bad

Blötlägg intimområdet i varmvatten i ett bad eller i duschen i minst fem minuter. Det bidrar till att fukta både huden och hårstråna, så att det blir enklare att raka bort.

Testa att exfoliera huden

Kvinna som exfolierar hennes hud

När du fuktar dig helt och hållet bör du överväga att exfoliera huden runt könsområdet. Använd en loofasvamp och skrubba försiktigt och massera lätt längs intimområdet för att få bort död hud och lösa hårstrån. Att exfoliera bidrar till att minska risken för irritation efter rakning.

Stryk på rakgel

Kvinna som applicerar rakgelé

Att använda rakgel är viktigt, särskilt på känsligare hud som vid intimområdet. Rakgel får rakbladet att glida enklare över huden, vilket minskar risken för röda prickar och irritation. Stryk på mer om det sköljs bort under rakningen.

Raka dig lätt med stadiga drag

Kvinna som rakar sitt ben

Raka intimområdet mycket försiktigt med stadiga drag i den riktning som hårstråna växer i. Du behöver inte trycka hårt på rakhyveln. Om du har ett vasst rakblad bör själva rakbladet göra merparten av jobbet åt dig.

Var försiktig om du rakar dig mot hårets riktning

Kvinna som applicerar fuktighetskräm

Om du försiktigt rakar dig i samma riktning som håret väver du och rakningen inte blir närliggande nog bör du stryka på mer rakgel i. Kom ihåg hur känslig huden är vid intimområdet. Ju färre drag med rakhyveln, desto bättre.

Skölj av intimområdet och rakhyveln

Kvinna som rakar hennes blygd med Venus rakhyvel

När du är klar med att raka dig ska du helst skölja intimområdet med kallvatten. Alternativt kan du använda en kall tvättlapp och trycka den mot huden i en minut eller två, och sedan kan du badda huden torr. Kom ihåg att också rengöra rakhyveln och lägg undan den för att torka.

Återfukta området

Kvinnan återfuktar blygdområdet för att undvika inåtväxande hår

När du har torkat av dig bör du stryka på lotion eller olja, helst alkoholfri, på båda sidorna om bikinilinjen. Eftersom tvål och vatten kan torka ut huden bidrar lotion eller fuktande olja efter rakningen till att förhindra kliande irritation och bibehålla fukten som din hud behöver.

Behöver man en ny rakhyvel innan man rakar intimområdet? Läs hur du kan sätta ihop din egen rakhyvel. Och klicka här för att se Venus sortiment med tillgängliga rakprodukter.