Hur man rakar armhålor?

Få praktiska tips på hur man ska raka armhålan. Läs allt om hårborttagning i armhålor och att ta bort hår på oönskade ställen. Tips på produkter och hyvlar.

Hur du rakar ditt armhålshår

Vill du undvika hudirritation när du rakar dig under armarna? Vi har sammanställt enkla tips för hur du rakar armhålorna. Att lära dig att raka armhålorna på rätt sätt kan minska riskerna för röda prickar, inåtväxta hår och hudirritation. Här kommer ett par enkla tips för hur man rakar armhålorna.

Använd inte en slö rakhyvel

Kvinna som rakar hennes armhålor med Venus Comfortglide Sugarberry rakhyvel

Att raka sig med ett slött rakblad ökar sannolikheten för rakirritation och rakirritation. Om du börjar känna att ditt blad sliter i ditt hår på kroppen eller att det känns grovt på huden ska du byta ut det.

Fukta huden innan du rakar dig

Kvinna som återfuktar hennes armhåla efter rakning

Det kan vara frestande att torka armhålorna med tanke på hur litet området är. Kom ihåg att huden under dina armar är känslig, så det är viktigt att skydda den när du rakar dig.

Blötlägg området under armarna i varmt vatten i duschen eller i ett bad i cirka tre minuter för att mjuka upp huden och göra håret tjockt med vatten. Det bidrar till att håret rakas bort enklare.

Tvätta dig under armarna

Kvinna i skum som rakar armhålorna med Venus rakhyvel

Att ta ett bad eller en dusch innan du rakar dig kan göra att armhålorna är fria från svett och deodorant, som kan täppa till rakbladen.

Att tvätta sig bidrar till att rakhyveln på ett effektivare sätt rakar av hår på kroppen. Det bidrar även till att förhindra att bakterier från kombinationen av svett och deodorant tränger in i huden om du får ett hack när du rakar dig.

Använd rakgel

Kvinna som applicerar rakgel i armhålan

Även om ytområdet är litet och endast kräver ett par drag med rakhyveln att raka bör du komma ihåg att huden är känslig under armarna. Använd rakgel för att bibehålla fukten och bidra till att rakhyveln glider enklare över huden, för att bättre skydda mot irritation.

Raka armhålorna i alla riktningar

Kvinna som rakar armhålahår med Venus engångsrakhyvel för kvinnor

Håret under våra armar växer i alla riktningar. Därför kanske du inte får en närliggande rakning genom att bara raka dig i en riktning. För bästa resultat bör du lyfta armen ovanför huvudet, trycka försiktigt på rakhyveln och raka dig i korta drag i alla riktningar, dvs. nedåt, i sidled och tillbaka uppåt, om det behövs.

Se till att fukta huden

Kvinna som applicerar rakgel i armhålan

När du är klar med att raka dig ska du skölja och försiktigt badda armhålorna torra med en ren handduk. Stryk på fuktlotion eller olja, helst en som är alkoholfri. Även om det låter ologiskt att fukta det här området bidrar det till att hålla din hud fuktad och minska riskerna för att få rakirritation och knottror.

Vänta innan du använder deodorant

Kvinna som står under himlen som visar hennes armhålor

När du har rakat dig bör du vänta en liten stund innan du sätter på antiperspirant. Att använda deodorant på nyrakad hud kan orsaka ett visst obehag. Låt därför huden återhämta sig för att minska risken för irritation från deodoranten.