Hur rakar man sig i duschen och badkaret?

Vill du veta om rakning i badkaret eller i duschen passar bäst för dig? Lär dig viktiga steg både för att få de bästa resultaten och för att förhindra hudirritation.

How to Shave in The Shower or Bath

Lär dig de grundläggande stegen för rakning medan du tvättar dig antingen i duschen eller i badkaret, så att du försäkrar bästa resultat och undviker rispor och hudirritation.

Är det bäst att raka sig i badet eller i duschen?

Shaving in a Bath or a Shower

Om du väljer att raka dig i duschen eller i badet är upp till dig. Det viktigaste är hur du rakar dig. Lär dig hur du rakar varje enskilda område på kroppen för att försäkra bästa resultat och minska irritation.

Hur rakar man sig i duschen?

How should I shave in the shower?

Att raka sig i duschen kan vara snabbt, smidigt och effektivt om man följer rätt steg.

Använd en duschmatta för att undvika att halka

Non-Slip Bath Mat

Duschgolvet kan vara halt, så se till att du har en stark duschmatta eller självhäftande halkskydd på plats när du rakar dig så att du undviker att halka och få oavsiktliga skärsår eller rispor.

Exfoliera din hud

Skin Peeling Before Shaving

Exfoliering med en mild skrubb eller loofah förbereder din hud för rakningsprocessen genom att avlägsna döda hudceller och skydda mot hudirritation och inåtväxande hårstrån.

Hitta en bekväm position eller sätt dig på en duschpall för att raka benen

Shaving Sensitive Forearm Skin in the Bath

Om du vill raka benen i duschen men inte hittar någon bekväm position så kan du prova att använda en duschpall eller -bänk. Det är inte bara mer bekvämt, användning av en duschpall eller -bänk kan även ge en säkrare upplevelse då du kommer närmare dina ben när du rakar dig.

Se till att blöta ner huden

Soak Your Skin in Warm Bath

Ge huden tillräckligt med tid, tre till fem minuter, att återfuktas i duschen för att undvika irritation.

Använd en vass rakhyvel som är enkel att greppa

Try shaving tools designed for facial hair

När du rakar dig i duschen så ska du använda en rakhyvel med ett handtag som är enkelt att greppa, så att du får bättre kontroll. Du måste även använda ett vasst raklad så att du förhindrar hudirritation, rispor och skärsår.

Applicera rakgel

Woman Apply Shaving Gel to Shave Legs in the Bath

Rakgel bevarar fuktigheten, hjälper rakhyveln att glida över din hud och visar var du redan har rakat dig så att du undviker att raka dig på nytt över ett område och skapa irritation. Läs mer om vilket rakgel du ska använda.

Raka dig med stadiga tag

Shaving Your Facial Hair

Raka dig med lätta, stadiga tag i den riktning håret växer. Om du behöver en rakning närmare huden så applicerar du rakgel på nytt och rakar dig mothårs. När du har rakat dig klart så ska du vara försiktig när du stiger ut ur duschen, klappa huden torr och applicera fuktighetskräm.

Hur ska jag raka mig i badkaret?

Shaving Sensitive Forearm Skin in the Bath

Om du hellre badar än duschar så ska du skydda huden under rakningen genom att följa några viktiga steg.

Använd en badmatta för att undvika att halka

Non-Slip Bath Mat

Även om du kanske tror att du är säkrare i badkaret än i duschen så kan du fortfarande halka och glida. Se till att du har en badmatta eller självhäftande halkskydd på plats så att du kan vara trygg och säker när du rakar dig och skyddar huden från oavsiktliga rispor och skärsår.

Exfoliera din hud

Skin Peeling Before Shaving

Precis som innan du rakar dig i duschen så är exfoliering ett jättebra sätt att förbereda huden. Använd en loofah eller en mild skrubb för att avlägsna döda hudceller innan du rakar dig.

Tänk på vattentemperaturen

Filling up the Bath with Warm Water to Soak the Skin

Vatten som är för varmt kan irritera och torka ut huden. När du rakar dig i badkaret så är det bra om vattnet är varmt till svalt för att förhindra irritation.

Se till att återfukta din hud

Soak Your Skin in Warm Bath and Get Rid of Ingrown Hairs

Även om det mesta av din hud är under vattnet så ska du se till att alla områden som du planerar att raka blöts ner under cirka tre minuter i badet. Du kan också lägga en varm, blöt tvättlapp på huden.

Använd en vass rakhyvel

Venus Sharp Razor Blade Refill

Oavsett om du rakar dig i badet, i duschen eller under rinnande vatten så ska du alltid använda en vass rakhyvel. Slöa rakblad ökar risken för rakbränna, inåtväxande hårstrån och hudirritation, så byt ut ditt rakblad ofta.

Applicera rakkräm så ofta som behövs

Woman Sitting on Bathroom Floor and Shaving Her Legs with Gillette Venus Razor

Din hud kanske blöts ner medan du badar, men du måste ändå använda rakkräm för att bevara fuktigheten. Och se till att du applicerar raklödder på nytt om det sköljs bort innan du rakar dig.

Ta god tid på dig när du rakar benen i badkaret

Woman Shaving Her Legs in a Bathroom with Venus Swirl Razor

Du kanske måste hålla upp ditt ben eller stötta upp det på sidan för att raka dig i badkaret, så raka dig med långsamma, stadiga tag för att undvika rispor och skärsår om du råkar halka eller flytta på dig. När du är klar så stiger du försiktigt ut ur badkaret, klappar huden torr och använder fuktighetskräm.