Hur man väljer de bästa rakkrämer- och geler- för kvinnor

Hur vet man vilken rakgel för kvinnor och rakkräm som är rätt för ens rakningsbehov? Det här är en enkel guide som hjälper dig att göra beslutet enklare.

How to Choose The Best Shaving Cream for Women

Hur vet man vilken rakgel och rakkräm som är rätt för ens specifika rakningsbehov, när det finns så många att välja på? Att använda rakkrämer och geler är ett nödvändigt steg. De bevarar fukten när du rakar dig, får rakhyvlarna att glida över huden enklare och hjälper dig att hålla koll på dina hyveldrag så att du inte missar någon punkt. Men hur vet man vilka alternativ man ska välja, när det finns så många tillgängliga?

De bästa rakgelerna och krämerna för känslig hud

Om du har känslig hud bör du välja en rakkräm som är fri från irriterande medel. Välj en rakgel för kvinnor som är specifikt gjord för känslig hud för att se till att du får den fukt och det skydd som du behöver utan ingredienser som kan irritera huden.

De bästa rakgelerna och krämerna för torr hud

Vissa rakningsprodukter kan torka ut huden, vilket är särskilt obehagligt om huden redan har lätt för att bli torr. Använd en rakgel med glycerin. Det hjälper huden att attrahera och bevara sin egen naturliga fukt, vilket gör att huden känns friskare och fuktigare när du rakar dig.

De bästa rakgelerna och krämer med uppiggande dofter

Om du vill lukta gott kan du testa ett doftande rakgel. Det finns tonvis med rakkrämer med spännande dofter. Välj därför en som du tycker luktar godast när du skaffar dig de fuktande fördelar som du behöver när du rakar dig.

De bästa rakgelerna och krämer med uppiggande rengöring

Innan du stryker på rakgel är ett viktigt steg att se till att huden är välfuktad, genom att i en varm dusch eller ett varmt bad blötlägga det område som du planerar att raka i tre till fem minuter. Att sedan använda rakgel bidrar till att bevara fukten. Om du vill tvätta och raka dig snabbare kan du testa en rakgel som har en kombination av rengöring och rakkräm för att försiktigt rengöra och fukta huden på samma gång.

De bästa rakgelerna och krämerna med extra fukt

Om din hud behöver extra fuktning när du rakar dig kan du testa en rakgel dam som är gjord med en avancerad fuktande formel. De här rakgelerna är vanligtvis utformade för att skydda huden när du rakar dig med ett extra fuktlager.

Vad du bör göra om du inte vill använda rakkräm

Du bör aldrig raka dig på torr hud, eftersom det kan orsaka röda prickar, inåtväxta hårstrån och hudirritation. Med det sagt kan du, om du föredrar att raka dig med rakhyvel som hårborttagningsmetod men inte har tid att stryka på rakgel, testa ett rakblad med inbyggda, skyddande fuktremsor. Rakhyvlar med fuktremsor förhindrar hudirritation och bevarar fukten, men du behöver inte stryka på ett extra lager rakkräm innan du rakar dig. De här typerna rakhyvlar kan också kännas mer bekväma att använda.

Är du redo att välja rätt rakgel för dig? Låt oss hjälpa dig.