Hur man rakar huvudet för kvinnor: En steg för steg-guide

Ska du raka huvudet som kvinna? Se vår Venus-guide med alla verktyg du behöver för jobbet och hur du enkelt stajlar den här vågade looken!

Ung kvinna under en klar himmel

Om du funderar på att raka huvudet som kvinna kan vår steg-för-steg-guide med Venus speciella hårborttagningsverktyg hjälpa dig att lyckas. Följ vår enkla metod för en återfuktad och smidig hårborttagning med vår enkla beskrivning av hur du rakar huvudet!

Hur rakar man av håret som kvinna och tar hand om det?

Kvinna som ler medan du applicerar rakkräm

När det gäller enkel hårborttagning är rakning den enklaste metoden för att få ett slätrakat huvud och en ny look.

Även om detta är en bra teknik för att raka huvudet som kvinna är det viktigt att se till att du har alla verktyg för att förbereda och ge din hårbotten den eftervård den behöver.

Det finns några saker du bör tänka på när du rakar huvudet som kvinna med hjälp av Venus fuktgivande geler eller krämer och våra smörjda rakhyvlar.

Steg att följa innan du rakar huvudet

sax

Precis som din frisör inte skulle börja klippa ditt hår så fort du kommer till salongen bör du som kvinna inte börja raka dig utan att ha förberett dig.

1. Tvätt och konditionering

En av de första sakerna en frisör gör är att se till att ditt hår är rent och förberett – det är svårt att klippa fett hår och detta kan enkelt undvikas med detta steg.

2. Klippning av långt hår

Det här är för alla kvinnor med längre hår – vi föreslår att du trimmar bort den största delen av håret innan går över till rakhyveln. Det gör det mycket lättare att glida över huvudet när du avslutar arbetet.

Hur du säkerställer en lyckad rakningsprocess

Venus Deluxe Smooth Sensitive rakhyvel

1. Använd en högkvalitativ och ergonomiskt utformad rakhyvel

Välj en rakhyvel som Venus Deluxe Smooth Sensitive Rakhyvel som följer huvudets konturer – använd en spegel för att se eventuella svåråtkomliga ställen, så hjälper det dig att raka dig smidigt. En rakhyvel med flera blad är också bra för att fånga fler hårstrån vid varje passage.

2. Applicera en lugnande kompress under rakning

Om du tvättar håret innan du börjar klippa, och använder en varm kompress på hårbotten under hela rakningsprocessen, håller du håret mjukt och lätt att klippa.

3. Tänk på var du ska raka dig först

Det enklaste sättet att se till att du inte missar hårstrån är att visuellt dela in klippningen i sektioner. Ta itu med sidorna, baksidan och framsidan separat så får du den bästa täckningen när du rakar dig.

Eftervård vid rakat av huvud för kvinnor

Kvinna som rakar sitt ben

1. Återfukta hårbotten efter rakning

När du tvättar din hud förlorar den fukt, så det är viktigt att återställa fukten efter rengöring och rakning. Detta hjälper till att förebygga torr och irriterad hårbotten.

2. Putsa din rakning

Vi föreslår att du rakar dig ungefär var tredje till fjärde vecka när du ser att håret börja växa ut. Hårets växthastighet skiljer sig mellan personer, så raka dig så snart du ser hår dyka upp.

3. Skapa den perfekta rakningsrutinen för din hårbotten

När du ser hur snabbt håret växter och vårdar och sköter det kan du anpassa den här guiden så den passar dig. Den perfekta rakningsrutinen för dig gör det möjligt att skapa en ny och spännande look på ett bekvämt och smidigt sätt.

Hur skapar man en sidrakad frisyr?

Kvinna som rakar armhålan med en rakhyvel i ett badrum

Om du vill ha en frisyr med en iögonfallande kontrast kan du prova en halvrakad frisyr med en längre look på toppen och rakade sidor.

För en frisyr med sidoklippning är det extra viktigt att dela upp huvudets delar i zoner. Raka först ner sidorna till önskad längd och se till att det inte går över till huvuddelen av håret på toppen.

När du skapar den här typen av halvrakad look ska du tänka på att följa alla våra tips på att skydda skalpen och förbereda håret innan du börjar klippa med en produkt som Venus Deluxe Smooth Swirl Rakhyvel.

Rätt verktyg för att raka huvudet som kvinna

4 Venus Extra Smooth rakblad

Att raka huvudet som kvinna är inte bara en spännande och radikal förändring av ditt utseende, det gör det även nödvändigt att du har ett antal viktiga saker för en smidig och problemfri rakning. Här är Venus-tillbehören du bör ha för att lyckas med stilen.

Rakhyvlar

Välj rätt rakhyvel

När du som kvinna rakar huvudet måste du kunna röra dig lätt över svåråtkomliga områden. Venus Comfortglide Breeze Rakhyvel är en optimal rakhyvel för huvudet, med flexibla gelbalkar, en lubrastrip för bra glid och ett ergonomiskt handtag. Den har dessutom tre blad för att fånga upp så många hårstrån som möjligt vid varje passage, vilket gör upplevelsen både snabbare och enklare.

Schampo och balsam

Schampo och balsam

För att förbereda håret och hålla hårbotten frisk över tid är det ett måste att använda ett schampo och balsam av hög kvalitet. Om du undviker att bygga upp olja och död hud i hårbotten blir det mycket lättare att göra eventuella korrigeringar av en rakad frisyr.

Fuktgivande produkter

Fuktgivande produkter

Den bästa tiden för att återfukta hårbotten är direkt efter duschen, eftersom du då lätt kan nå hudytan direkt. Se till att hitta en vårdande och högkvalitativ fuktkräm för hårbotten för att hålla din hud på topp.

Solskyddsmedel

Solskyddsmedel

Med en rakad frisyr är det extra viktigt att använda solskyddsfaktor överallt för att slippa bränna sig och hålla din nya frisyr bekväm och frisk.

Vilka är fördelarna med att raka skallen som kvinna?

Venus Deluxe Smooth Sensitive Razor

Underhåll

Underhåll

Med färre frisörbesök och möjligheten att enkelt upprätthålla stilen hemma är underhållet betydligare enklare än med många andra frisyrer.

Kostnader

Kostnader

Eftersom du tillbringar mindre tid hos frisören och kan skapa den här stilen med några hårvårdsprodukter från Venus blir den ett utmärkt sätt att spara pengar på dina skönhetsrutiner.

Självförtroende i ditt nya utseende

Ben täckta av skum i ett badkar

Den här modiga stilen skiljer dig från andra frisyrer och kan vara ett bra sätt att visa upp ditt bästa självsäkra jag. Visa upp ditt naturliga utseende med ett rakat huvud som kvinna. Vem vet, du kanske aldrig vill återvända!

Nu när du vet allt om hur du kan raka huvudet som kvinna och hur du kan fullända stilen med Venus rakningsprodukter, varför inte testa på egen hand?

Vanliga frågor om rakning av kvinnors huvud