Hårborttagning på överläppen: Bästa sätten att avlägsna hår på överläppen

Lär dig de bästa metoderna för hårborttagning på överläppen för din hud med Venus. Utforska hur du tar bort hår på överläppen hemma och undviker irritation med efterbehandling.

Kvinna som står i badrummet och tittar på sin rakhyvel

Hårstrån i detta område är en del av livet för kvinnor, så när du vill få en slätare look är det värt att känna till alla tillgängliga metoder för att ta bort hår på överläppen – och på Venus vet vi hur det går till!

Ett av de mest populära alternativen är att raka överläppen, och med Venus fuktgivande produkter och smidiga hårborttagningsanordningar kan du enkelt säga adjö till oönskade hårstrån.

Raka överläppen

Byt ut dina rakblad

Det finns en mängd olika salongsbehandlingar för att ta bort hår i ansiktet hos kvinnor, men att raka överläppsfjunen är en av de mest snabbaste och enklaste teknikerna som finns.

Du kanske har hört att rakning får håret att växa sig tjockare? Detta är en vanlig myt när det gäller hårborttagning. Det är genetiken som avgör hur håret växer tillbaka, inget annat. Eftersom man endast ser hårspetsen när det först växer ut tror många att håret är tjockare.

Hur man rakar överläppen

Hur man rakar överläppen
  • Det är viktigt att förbereda hudytan innan du tar bort hår, och när det gäller att raka överläppen föreslår vi att du först rengör huden och mjukar upp håret med varmt vatten.
  • För alla som undrar hur man undviker inåtväxande hår på överläppen kan dessa steg hjälpa rakhyveln att avlägsna håret lättare och minska risken för irritation.
  • Applicera sedan en återfuktande produkt som vår Venus Satin Care Sensitive Rakgel på de områden där du har upptäckt oönskade hårstrån.
  • För att rakningen ska bli bekväm ska du se till att din Venus Smooth Rakhyvel har skarpa och rena blad. Det är också ett måste att byta ut rakhyveln när du märker att den drar i håret. Som tumregel föreslår vi att du byter ut den var till varannan vecka om du rakar dig dagligen.

Krämer för hårborttagning

Solskyddsmedel

Hårborttagningskrämer finns för olika delar av kroppen, så se till att hitta en som är avsedd för och säker att använda på överläppen. Det är en prisvärd och enkel metod som du kan använda hemma hos dig själv, eftersom du helt enkelt torkar bort håret efter att ha applicerat den på överläppen.

Den största nackdelen för den som använder krämer för att bli av med överläppshår är att de inte löser upp håret vid roten, så du kan se det dyka upp igen snabbt.

Vaxa överläppen

Kvinnlig hand som håller en vaxremsa med vax som droppar från den

Med den här hårborttagningsmetoden för överläppen börjar du med att applicera varmt vax på överläppen. När det har svalnat kan du dra bort det ordentligt med en tygremsa. Det bör ge dig en effektiv borttagning i upp till en månad.

Med den här hårborttagningsmetoden måste du vänta på att håret växer ut minst en halv centimeter för att metoden ska vara effektiv.

Det är värt att veta att vaxning kan vara ett smärtsamt sätt att ta bort hår på överläppen, eftersom det är ett särskilt känsligt område på kroppen.

Trådning av överläppens hår

Är rakning bättre än vaxning för ansiktet?

Trådning av överläppen är en salongsbehandling som kan ta bort hår vid roten. Din kosmetolog lindar en tråd runt hårstråna på överläppen och drar sedan ut dem kraftigt.

Precis som vaxning kan denna behandling vara smärtsam eftersom det är ett känsligt område, men den ger också långvariga resultat genom att håret avlägsnas vid roten. Till skillnad från hårborttagningsmetoder i hemmet kan trådning också ta mer tid i anspråk vid personliga behandlingar.

Pincett och plockning av överläppshår

Pincett och plockning av överläppshår

Som en hårborttagningsmetod som kan rikta in sig på enskilda hårstrån kan pincett vara väl lämpad för att ta bort enstaka hårstrån när du ser dem växa.

När det gäller håret på kvinnors överläppar kan du förvänta dig resultat som varar i upp till en månad om du tar bort tillväxten vid roten.

Epilering av överläppen

Epilator för borttagning av överläppshår

Epilering är en hårborttagningsmetod som tar bort hårväxten vid roten och ger resultat i upp till fyra veckor. Till skillnad från att vaxa överläppen behöver du inte vänta på att håret växter ut fullständigt.

Det går också snabbare att epilera överläppen än att använda en pincett eftersom du kan ta bort flera hårstrån samtidigt.

Laserhårborttagning för överläppen

Kvinna som håller hårborttagningsenhet med laser

Om du letar efter en permanent hårborttagningslösning för kvinnligt ansiktshår kan laserhårborttagning på överläppen vara det perfekta alternativet för dig.

Laserhårborttagning för överläppen är också den mest kostnads- och tidskrävande behandlingen för kvinnor, och du kan med tiden upptäcka att du behöver extra behandlingar om du ser tecken på återväxt.

Elektrolys för hår på överläppen

Elektrolys för överläppshår

Ett annat permanent alternativ är elektrolys för hårborttagning på överläppen, som fungerar med hjälp av en tunn metallsond som din kosmetolog för in i hårstråna för att sedan skicka en mild elektrisk puls till hårsäcken.

Denna behandling ger en varaktig hårborttagning efter ett antal behandlingar, men den kan även innebära lätt obehag och kostar mer tid och pengar än alternativen för hemmabehandling.

Sugaring

Sugaring för hårborttagning på överläppen

Sugaring liknar vaxning och är en mer naturlig metod för hårborttagning på överläppen. Du börjar med att värma upp en sockerbaserad lösning och applicera den på den hårväxt du vill ta bort.

Du drar sedan av lösningen med en ren tygremsa. Se till att pastan är rumstempererad för att undvika att huden bränns.

Välj rätt metod för dig

Ben i vinterstrumpor

Nu när du känner till för- och nackdelarna med varje metod för hårborttagning på överläppen kan du välja det perfekta alternativet som passar din livsstil.

Vårt sortiment av Venus rakningsprodukter erbjuder enkel hårborttagning i hemmet och är väl lämpat för att ta bort hår på små områden med flera blad som fångar varje hårstrå och en fuktgivande remsa som glider över hudytan.

Vanliga frågor om hårborttagning på överläppen