Rakkrämer vs. rakgeler: Vilken ska du välja?

Jämförelse av rakgel och rakkräm ► Läs om skillnaderna och fördelarna med att använda rakgel och rakkräm för kvinnor och se vad som är bäst för dig ♥

Kvinna som står i badrummet och tittar på sin rakhyvel

På Venus vet vi att din hudvårdsrutin är unik för just dig, så det är viktigt att hitta de perfekta produkterna för din hud. Därför är det viktigt att välja mellan gel och kräm eller raklödder dam, för att använda den tillsammans med din favoritrakhyvel och optimera ditt hudvårdskit.

Om du känner dig osäker på vad som skiljer rakkräm och rakgel för kvinnor åt, har vi här en lista som hjälper dig att förbättra din hudvård och dina förberedelser. Oavsett om du är på väg till poolen eller om du bara vill få en ultranära finish med din rakhyvel, så läs mer om Venus fuktgivande rakgel och dess unika fördelar.

Rakkräm vs. Rakgel - vad är skillnaden?

Kvinnor i badrummet, applicerar rakkräm på hennes ben

Rakkräm för kvinnor är en löddrande produkt med en lätt konsistens. Det betyder att den sällan täpper till rakhyveln, men den kan göra det svårare att se var du rakar dig på grund av att löddret täcker huden.

Å andra sidan har rakgel en lättare sammansättning som ger en smidig och len rakning, så du kan förvänta dig en bra yta för rakhyveln att glida över.

Är löddret från gel och kräm olika?

Förbereder ett ben för rakning

Rakgel ger ett något rikare lödder än skum, vilket innebär ännu mer skydd för huden och bättre glid för rakhyveln – för en mjukare och bekvämare rakning. Gel tenderar att vara tunnare i konsistensen, vilket gör dem lättare att sprida över ansiktet. Rakskum ger dig däremot ett lätt, omedelbart lödder med sin luftiga konsistens. De läggs på tjockt, så de är lätta att applicera. Skummet är inte klibbigt och är därför lätt att tvätta bort.

Är det lätt att skölja av rakgel eller kräm?

Vatten häller från badkarskranen

Rakkräm för kvinnor är bra för personer som inte rakar sig dagligen eftersom den har ett kraftigt lödder. Det gör att den kan ta längre tid att skölja av och vissa personer tycker att det är krångligare än med en slät gel.

Det lätta löddret som du får från en rakgel är enkelt att skölja av. Eftersom gel har en tunnare konsistens kan du sprida en liten mängd mer effektivt på området du rakar och har mindre att skölja bort när du är klar.

Kan rakkrämer eller geler täppa till rakhyveln?

Deluxe Smooth Sensitive Rosegold rakhyvel med refill placerad på handfatet i badrummet

Rakkrämens konsistens är lätt att skölja ur och täpper inte till rakbladet. Välj gärna en rakkräm för känslig hud för extra vård. Alla rakningsprodukter fastnar mellan rakbladen över tid, men om du kommer ihåg att skölja rakhyveln efter varje drag kan du snabbt få bort eventuella ansamlingar.

Vi föreslår också att du byter ut ditt Venus-rakblad så snart du märker att det börjar bli slött. Det råder ofta bot på igentäppta rakblad.

Ska man använda vatten med rakgel

Kvinna med applicerad rakgel på benen rakning med Venus rakhyvel

Att använda varmt vatten på hudytan innan du börjar raka dig är ett bra sätt att mjuka upp huden och förbereda den för kontakt med rakhyveln.

Det bästa sättet att undvika irritation från rakning är att undvika att huden drar ihop sig. Varmt vatten och rakgel som kombineras bidrar till att minska risken för irritation.

Ger rakgel bättre glid för rakhyveln?

Ung kvinna i vit linne rakar armhålorna i badrummet

Rakgelens tunna konsistens utseende gör att du kan raka dig enkelt och du kan förvänta dig ett bättre glid än vad kräm ger. Venus rakgeler med aloe vera har utformats för smidig rakning, så prova gärna en av dessa geler om du vet med dig att din hud lätt blir irriterad vid kroppsvård.

Om du vill veta mer om vilken produkt som passar dig kan du läsa vår guide om hur du väljer bästa rakkrämen och gelen för din hudtyp.

Ger rakgel bättre fukt och skydd för huden?

Kvinnor som rakar sin bikinilinje medan de sitter i badrummet

Rakgel ger ett rikligt lödder, som ger ett bättre skydd och återfuktning av hudytan än rakkräm. Eftersom rakningen kan vara extra uttorkande för huden är den här fördelen viktig för att hålla huden frisk och slät när du rakar dig.

Ger rakgel en bättre rakupplevelse?

Kvinna som rakar benet i badrummet

Att hitta rätt rakningsprodukter är en fråga om personliga preferenser, men om du letar efter en lösning som ger fukt, smidigt glid under rakningen och skydd för huden, så kan rakgel vara precis vad du söker.

Rakgeler med intensiv återfuktning för torr hud som Venus Deluxe Smooth Swirl Rakhyvel och färgfria rakgeler för minimal irritation, som Satin Care Sensitive Skin Aloe Vera Glide Rakgelet option, erbjuder också fler valmöjligheter för din bästa rakning någonsin.

Saker att komma ihåg

Kvinna som ler i en bikini

Med den här guiden vet du nu vilka de viktigaste skillnaderna mellan rakgel och kräm är.

Att hitta rätt rakgel för din hy är det första steget mot en underbart slät och välvårdad hud, så med din nya kunskap kan du utforska vårt sortiment för att hitta den perfekta rakgelen till din skönhetsrutin.

Rakgel vs rakkräm - vanliga frågor