Hur undviker man misstag vid rakningen?

Det är lätt att göra misstag med rakningen när man precis har börjat. Utforska de vanligaste rakningsmisstagen och hur du undviker dem med Venus praktiska guide.

Kvinna som håller rakhyvel under duschen

Oavsett om du precis har börjat raka dig eller om du har rakat dig så länge du kan minnas finns det många vanliga rakningsmisstag som kan inträffa under processsen. Har du någonsin märkt av rakbränna eller hudirritation efter rakningen? Läs vidare för att ta reda på de uppenbara och inte så uppenbara misstag som vi gör när vi rakar oss.

Rengör rakhyveln innan du rakar dig

Rengör rakhyveln innan du rakar dig

Även om detta kan verka som en självklarhet är det mycket vanligt att man glömmer att rengöra sina rakhyvlar. Om du använder en smutsig rakhyvel kan det göra det svårare att få en nära rakning. Det kan också leda till täppta porer, eftersom omgivande bakterier samlas på rakhyveln.

Det är viktigt att veta hur man rengör sin rakhyvel på ett bra sätt för att undvika detta. Skölj den i varmt vatten efter varje användning, men kom ihåg att aldrig knacka hårt på bladen eftersom det skadar rakhyveln.

Torr rakning

Torrakning: Rakning utan rakgel

Torr rakning är ett förbjudet alternativ om du vill undvika röda prickar och hudirritation. När du har bråttom är det det snabbare alternativet, men det gör dig ingen nytta! När du rakar dig i duschen hjälper ångan och vattnet till att mjuka upp hårstråna, vilket gör det lättare för dig att få en smärtfri rakning.

Användning av rakhyvlar för män

Användning av rakhyvlar för män

Kan kvinnor använda rakhyvlar för män? Det enkla svaret är nej. Det är ofta lockande att använda rakhyvlar för män eftersom de verkar vassare, de är utformade för att rikta in sig på mäns hår och är vinklade på ett annat sätt än rakhyvlar för kvinnor. Om en kvinna använder en rakhyvel som är avsedd för män är det därför större risk att rakningen resulterar i skärsår och brännskador.

Använda engångsrakhyvel i mer än en vecka

Venus engångsrakhyvlar

Att använda en engångsrakhyvel i mer än en vecka är ett av de vanligaste rakningsmisstagen. Om du rakar dig varje dag är det viktigt att du byter ut din engångsrakhyvel minst en gång i veckan för att undvika att bakterier bildas på rakbladen.

Att inte använda rakgel eller kräm

Kvinna med applicerad rakgel på benen rakning med Venus rakhyvel

Rakgel och rakkräm är utformade för att hjälpa dig att uppnå en smärtfri och perfekt rakning. Ett mycket vanligt rakningsfel är att raka sig utan gel eller kräm, men tyvärr kan detta orsaka skärsår, bränna och hudirritation.

Du måste se till att du använder en skonsam rakgel i din rakning för att undvika obehagliga biverkningar och för att få en närmare rakning.

Rakning mothårs

Rakning mothårs

Att raka sig mothårs är ett annat vanligt misstag som ofta orsakar inåtväxande hår, irritation och skärsår. Det bästa sättet att raka sig är att raka sig medhårs, det är det säkraste och mest bekväma sättet att raka sig.

För hårt tryck

Om man använder för mycket tryck

Om du använder för mycket tryck vid rakningen blir huden ojämn, vilket gör det svårt för dig att raka dig noggrant. Så tryck försiktigt nedåt och raka dig i jämna drag för att få ett optimalt resultat.

Att inte byta blad

Kvinna som håller Venus Extra Smooth Razor

Det är viktigt att veta hur ofta man ska byta rakblad. Du bör se till att du byter blad så ofta som efter 5–10 rakningar. Om du fortsätter att använda samma blad för länge kommer bladet att samla in bakterier från omgivande områden. Du vet att det är dags att säga adjö till dina gamla blad när du märker att det drar eller gnider i huden.

Inte återfukta efter rakning

Kvinna som återfuktar sig efter rakning

Att återfukta huden efter rakning är ett viktigt steg för en effektiv rakning, men det är ett steg som ofta hoppas över eller glöms bort. Återfukta alltid huden efter rakning för att bevara hudens fuktighet och undvika att huden känns uttorkad och torr.

Så nu när du vet vad du bör och inte bör göra under rakningen är du redo att uppnå en perfekt rakning med Venus rakningsprodukter och undvika de rakningsfel som motverkar den perfekta hud du drömmer om!

Vanliga rakningsfel – FAQ